IX

elementary, my dear watson. | via Tumblr

„Dean , cate lucruri stim despre Dean?  Cine este el, cum procedeaza in situatii limita si de ce este dependent de oamenii la care tine ?

Niciodata in spate, niciodata in fata ,mereu la mijloc. Asa se considera pe el insusi, mijlocul ce trebuie intotdeauna sa tina spatele si fata impreuna. Ce trebuie sa se simta vinovat atunci cand ceva rau se intampla , ce trebuie sa se gandeasca mai intai la el si apoi la ceilanti. Sa se gandeasca mai intai la ce v-a  simtii el si apoi la ce vor simtii ceilanti, oamenii carora le pasa de el. Daca el ar realiza cat de mult le pasa oamenilor de el, cat de mult le pasa daca e bine, daca e ranit sau daca e suparat , atunci ar realiza ca nu numai el are nevoie de el , si ei au nevoie de el .

E modest, incearca sa fie tare, sa supravetuiasca, sa para invingator tot timpul, sa nu para speriat, sa fie increzator in el si in puterile lui, sa incerce in fiecare zi sa evolueze ca om , ca mentalitate, ca frate.

Cand ai nevoie de el fii sigur ca va fi acolo, incercand sa dea tot ce poate pentru tine, incercand sa fie increzator si curajos.

Nimeni nu il cunoaste cu adevarat , dar intrebarea este „Cine il cunoaste, stie el cine este si de unde provine?” daca atunci cand il intrebi Cine esti? El iti spune Sunt Dean, am venit sa te ajut. Fii sigur ca va fi sincer cu tine, odata ce ti-a spus numele lui adevarat. Dar daca nimeni nu il cunoasta, cum exista el, cum se „suporta” pe el insusi cand se uita in oglinda ? De ce pare sigur cand nu e, de ce pare increzator cand nu e, de ce ….De ce?

Inceara , da tot ce ai mai bun sa il cunosti…Merita! Atunci cand il cunosti cum gandeste, cum glumeste  , cum rade.. Iti dai seama ca efortul depus merita.

Dar cine sunt eu? Aceea ce il descrie asa amanuntit, sunt eu oare importanta in viata lui? Ar ezita sa ma salveze vreodata?”

-Fii sigura de aia .

Dean calcase pragul usii, sprijininduse se biroul Elenei.

-Ce e, ce vrei ? intrebase ea scurt inchizand agenda in care scria.

-Nu  stiam ca ai un jurnal, ai tu timp de asa ceva ? se interesa el.

-Imi fac, atunci cand esti nemuritor , te cam plictisesti .rase ea.

-Nu, nu inteleg. Poti face orice, poti merge oriunde, poti avea o viata. Am inteles ca viata da „ de om” a fost supernaturala, ca nu ai avut timp sa te bucuri de adolescenta si de copilarie, dar acum poti. Stiu ca e gresit ceea ce zic, si ca eu dintre toti oamenii nu ar trebuii sa vorbesc asa, dar o fac pentru ca tu poti traii o viata normala. Poti merge la facultate, poti avea un iubit care te iubeste, poti calatorii oriunde, poti fii oricine….

-Nu e asa. Tot eu voi fii, tot  un demon afurisit voi fi, nu conteaza unde sunt si cu cine sunt. Ar insemna sa ma ascund, sa ascund cine si ce sunt. Sa fiu falsa. Nu, nu vreau asta. Vrea cu lumea sa ma aprecieze si sa ma respecte in modul in care sunt. Nu vreu sa fiu altcineva, imi place cine sunt. Stiu ca tu nu intelegi asta uneori, dar o vei face intr-o zi. Vei intelege de ce fac ceea ce fac, vei intelege de ce ma simt bine in pielea mea. Pentru ca am o viata, buna , rea, e  a mea si pot face ce vreu cu ea. Pentru ca am prieteni, si oameni carora le pasa. Ca intr-un fel sau altul, te am pe tine.

Dean o luase in  brate usor, soptindu-i „V-a fi bine, iti promit!’’

 

Reclame

7 gânduri despre “IX

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s