۝Capitolul III.The Past Should Stay Dead ۝

O doua zi, când ploaia se oprise, am ieşit din blocul vechi. Soarele puternic ma făcut să-mi acopăr ochii cu geanta cea neagra, iar bălţile ce erau peste tot să-mi ud cizmele!
Am ajuns în scurt timp în staţia de autobuz şi am zâmbit când l-am văzut pe Northman. Era un bătrânel îmbrăcat în negru ce ţinea în mâna stângă un baston şi aşezat pe banca din staţie, aştepta autobuzul cu nerăbdare!
Era întotdeauna acolo, aşteptând autobuzul. Nu prea vorbea mult dar de fiecare dată când îi spuneam că autobuzul nu vine el îmi spune „Ai răbdare! Sigur v-a veni! „.
Niciodată nu am aflat ce autobuz aşteaptă pentru că niciodată nu mi-a răspuns! Dacă era cineva pe care te puteai baza, el era acela! Stătea mereu acolo, singur, pe bancă, aşteptând autobuzul!
Lumea ce stătea în staţie niciodată nu-l observa, era ca şi cum nu ar fi acolo.
M-am îndreptat uşor către bancă şi m-am aşezat pe lemnul rece şi umed, nu foarte departe de el .
-Cum merge treaba, Northman? am întrebat cu puţină tristeţe în glas.
-Ai răbdare! V-a veni! spuse ca de obicei întinzând puţin capul pentru a vedea dacă vine vreun autobuz.
Era oarecum plăcut să stai de vorbă cu el, cel puţin pe mine mă calma! Puteam să stau şi să-mi fac ordine în gânduri! Uneori când mă vede abătută îmi zâmbeşte şi spune ” V-a veni, nu-ţi fă griji! ” .
Singura lui grijă era autobuzul, ar fi fost plăcut să fiu şi eu în situaţia lui !
Când eram mică mama obişnuia să-mi spună poveşti destul de ciudate. Aşa le considera tatăl meu dar pentru mine erau fascinante! Erau dintr-o lume magica şi întunecoasă, unde răul era pretutindeni iar zânele încercau să aducă pamântul pe calea cea bună. Unde totul era adevărat, unde totul exista!
Nu erau poveşti pentru toţi copii. Ştiu că ar fi trebuit să mă înspăimânte dar dintcontra, erau chiar amuzante uneori.
Când eram în clasa a IV-a, eram proaspăt venită în Mexic şi nu aveam foarte mulţi prieteni. Din cauză că eram mai timidă şi ciudată, nu multă lume vorbea cu mine. Exista totuşi Jade! O fată drăguţă ce vorbea cu toată lumea şi se purta frumos cu oricine nou venit!
Nu era de mirare că se purta frumos cu mine……Dar eram sigură că, în sufletul ei sunt o ciudată. Cum mă considerau toţi ceilanţi. Îmi amintesc….Îmi amintesc că într-o zi de vară, Jade m-a târât după ea până în padure. Nu ştiam ce vrea să facem acolo dar în scurt timp am aflat.
Era o căsuţă într-o salcie bătrână. Era veche! Îţi puteai da seama după culoarea sa ce era ba neagra, ba gri, ba maro! Nu era foarte sigur, mai ales că era foarte sus dar Jade a insistat să merg cu ea. Cum puteam spune nu ?
Totul era acoperit cu pânză de paianjen. Totul fiind 2 păpuşi vechi, fără cap, o perna roz ce devenise aproape neagra şi un fluier.

Jade se aşeză într-un colţ, punându-şi perna la spate, luând cele două păpuşi şi punându-le de o parte şi de cealaltă începuse să cânte un cântec la fluier. Unul de leagăn.
Stăteam pur şi simplu şi mă uitam la ea confuză.
Când aceasta a terminat cântecul o scârţâietură se auzise…Din ce în ce mai tare până când căsuţa a cedat! Am apucat să mă prin de o creangă a salciei iar o lacrima căzuse în apa rece a lacului de la marginea pădurii.
„Nu era vina mea!” încercam să-mi repet în timp ce mâinile mele alunecau uşor de pe creangă. Jade probabil era pe fundul lacului, în apa plină de mâl…Doar din cauza mea!

Reclame

8 gânduri despre “۝Capitolul III.The Past Should Stay Dead ۝

  1. OH MY GOD!This is incredible!!Nu pot sa cred!
    Northman cred ca e o fantoma,nu stiu de ce,dar asa simt eu 😀
    Uuugh,sper ca Jade a mea sa nu pateasca asa ceva:))!
    De ce iti place sa ma tii asa pe jar (intrebare disperata!!!) si de unde ti-a venit idee cu Jade?(intrebare calma 😀 )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s